Fiat: Od oktobra otpuštanja u Poljskoj

Bez autora
Sep 27 2011

U fabrici automobila Fiat u poljskom mestu Tihi od oktobra počinju otpuštanja. Najavljena su otpuštanja 435 radnika, a prvi na listi biće privremeni radnici koje su dovele agencije za posredovanje. Iz Fiat-a je saopšteno da je odluka da se smanji broj radnika koje dovode privremeno agencije za zapošljavanje doneta zbog osetnog smanjenja narudžbina od inostranih tržišta kojima je namenjeno 98 posto proizvodnje fabrike.Fiat je već zbog smanjene potražnje za modelima koje sada proizvodi fabrika na jugu Poljske u septembru uveo dva dodatna dana kolektivnog odmora.

Fiat: Od oktobra otpuštanja u PoljskojU fabrici automobila Fiat u poljskom mestu Tihi od oktobra počinju otpuštanja.

Najavljena su otpuštanja 435 radnika, a prvi na listi biće privremeni radnici koje su dovele agencije za posredovanje.

Iz Fiat-a je saopšteno da je odluka da se smanji broj radnika koje dovode privremeno agencije za zapošljavanje doneta zbog osetnog smanjenja narudžbina od inostranih tržišta kojima je namenjeno 98 posto proizvodnje fabrike.

Fiat je već zbog smanjene potražnje za modelima koje sada proizvodi fabrika na jugu Poljske u septembru uveo dva dodatna dana kolektivnog odmora.

Poljska fabrika Fiat jedna je od najsavremenijih i najproduktivnijih pošto je tokom 2009. godine proizvodila isti broj automobila kao fabrike u Italiji koje zapošljavaju oko 20.000 ljudi. U Poljskoj se proizvodio mali gradski model panda, za kojim je, posebno u vreme ekonomske krize od 2008. godine osetno povećana potražnja. Međutim, koncern je odlučio da se proizvodnja novog modela pande preseli u Italiju, a Poljacima su ostali modeli za kojima je potražnja osetno manja.

Prošle godine Fiat Auto Poland proizveo je 533.000 automobila, dok se ove godine planira manja proizvodnja, koja će iznositi oko pola miliona automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik